Tony Blair – en av vår tids största retoriker

 

tony blair stor

I måndags kväll var jag och lyssnade på Tony Blair på Scandic Triangeln i Malmö – ett lysande arrangemang av Malmö Börssällskap.

Tony Blair höll ett relativt kort anförande om globaliseringen och dagens aktuella samhällstrender om teknologiskifte, klimatfrågan, behovet av att EU står sig starkt gentemot stora marknader som Indien och Kina m m. Därefter följde egentligen det mest intressanta – DNs ledarskribent Peter Wolodarskis väl balanserade utfrågning av den förre detta brittiska premiärministern.

Tony Blair är en stor talarbegåvning. Han har ett språk som är både begripligt och spännande. Han blandar hårda fakta med mjuka frågor. Han har förmågan att göra ett personligt intryck genom att bjuda på sig själv och ta upp egna upplevelser från tiden som premiärminister. Som när han berättade om sitt möte med  drottningen efter valsegern 1997 eller om hans söners engagemang i en av valkampanjerna. Dessutom har han fortfarande en stor portion humor och utstrålning.

Jag lyssnade på Tony Blair för kanske 4-5 år sedan på danska affärstidningen Börsens Executive Club i Köpenhamn. Han var lysande då också. Om man analyserar Tony Blairs tal och framträdande så har de allt man önskar: metaforer, anekdoter, ordsvängningar, one-liners, tretal och mycket annat.  Gå in på YouTube och studera hans tal där som premiärminister – han är en mycket genuin person och tveklöst en av vår tids största retoriker. Här finns mycket att lära av och låta sig inspireras!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Var god att bekräfta att du inte är en robot *