Prinsen i Hellenius hörna – en win-win-situation

Prinsen o DavidI lördags intervjuade David Hellenius Prins Carl-Philip i premiären av den nya säsongen av ”Hellenius hörna”. Det var en intervju som gav ett tydligt win-win-resultat, dvs ett smart drag som gynnade båda parter. David Hellenius fick dit en medlem i kungafamiljen, vilket gav stor uppmärksamhet, och prinsen fick genom sitt charmiga och uppriktiga framträdande chansen att stärka sitt och kungafamiljens varumärke.

Överväganden om att genomföra intervjun kan inte ha varit helt enkla för någon av parterna. Det är säkert många som kommer ihåg humorprogrammet Hey Baberiba i TV4 för ett snart tio år sedan som drev hejdlöst med kungafamiljen. I denna parodi spelade David Hellenius just prins Carl-Philip. Att gå med på att ställa upp och bli intervjuad av David Hellenius – mannen som just har häcklat dig var nog inte helt givet för prinsen. Men varför inte möta din ”motståndare” öga mot öga och vara avväpnande uppriktig?! Smart drag av prinsen! Och smart av David Hellenius som lyckades göra det oväntade genom att få prinsen att ställa upp.

Och hur blev då resultatet? Jo, om vi betraktar intervjun utifrån ”personal branding”-perspektiv så stärkte prins Carl-Philip sin ställning. Med sitt charmiga leende och öppenhet fick han säkert mycket sympati. Här får vi se en representant från kungafamiljen som avslappnat vågar pratar om sitt problem med dyslexi, och som i sitt andra framträdande på Idrottsgalan visade hur han kunde komma igen och rätta till en tidigare felsägning. Och David Hellenius genomförde intervjun på ett underhållande sätt där han med humor vågade beröra känsliga ämnen utan att bli för ”skjutjärnsaktig”. Så även han stärkte sitt personliga varumärke. Det kan nog vara värt att titta på fler helleniushörnor i höst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Var god att bekräfta att du inte är en robot *